Lectura: Maletes perdudes

Lectura: Maletes perdudes

Lectura: Maletes perdudes

Jordi Puntí

Editorial Empúries, 2010
ISBN: 9788497876162
Idioma: català

Novel•la decimonònica sobre la búsqueda d’un pare per part de quatre germans de quatre mares i pasïsos diferents. Després de la desaparició sobtada del seu pare, a qui no va conèixer mai, en Cristòfol, nascut a Barcelona, decideix posar-se a investigar.

La primera descoberta que fa és ben sorprenent: té tres germans més, tots de mares i països diferents però amb el seu mateix nom. A partir d’aquí, en Cristòfol contacta amb els seus germans i, plegats, decideixen començar la búsqueda.

En un impecable i atractiu exercici de reconstrucció, la novel•la reconstrueix la vida de Gabriel i el seu inseparable Bundó, des de l’orfenat on creixen, passant per l’hostal on passen a viure de més gran fins les seves aventures per carreteres europees, les seves conquestes, Maletes perdudes és la gran novel•la ageogràfica i anacional de les lletres catalanes: inspirada més en una tradició anglosaxona, no emmanillat per la tradició ni els referents catalans, Maletes perdudes és una novel•la rica, de ritme àgil, divertida i plena d’històries entrellaçades que acceleren el ritme de la lectura.